wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » ZAPIEKANE » WĄTRÓBKA Z SELERAMI

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Wątróbka z selerami

  
kotek
02.01.2022 14:27:33
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #7902745
Od: 2018-4-14
Składniki:

30 – 40 dag selera,
7 dag mąki (2 kopiate łyżki),
1 szklanka oleju,
30-40 dag wątroby cielęcej lub wieprzowej,
2 jajka, sok z 1 cytryny lub roztwór kwasku cytrynowego,
około 1/2 szklanka bułki tartej,
2 łyżki posiekanej zieleniny.... Wykonanie:

Selery umyć, obrać, ugotować prawie do miękkości i pokroić na 10-12 talarków, które oprószyć mąką i zrumienić na gorącym oleju (część). Wątróbkę umyć, oczyścić z błon oraz z żył, pokroić na 10-12 plastrów wielkości przygotowanych talarków selera, oprószyć mąką, panierować w rozmąconych jajkach, tartej bułce i szybko usmażyć w reszcie bardzo gorącego oleju. Wątróbka w środku ma być różowa. Osolić, oprószyć pieprzem, skropić sokiem z cytryny, posypać siekaną zieleniną i podawać w dowolny sposób
  
Electra03.05.2024 01:26:24
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » ZAPIEKANE » WĄTRÓBKA Z SELERAMI

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny