wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » ZAPIEKANE » ZAPIEKANKA ZE SZPINAKIEM

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Zapiekanka ze szpinakiem

  
kotek
19.11.2021 10:32:47
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #7884230
Od: 2018-4-14
Składniki:
30 dag makaronu świderki lub rurki,
40 dag świeżych lub 25 dag mrożonych liści szpinaku,
łyżka masła,
2 ząbki czosnku,
150 ml śmietany,
2 jajka,
10 dag sera z niebieską pleśnią,
2 łyżki startego parmezanu,
sól,
pieprz...... Przygotowanie:
Zapiekanka ze szpinakiem to wyjątkowo smaczne danie. Możesz ją przygotować jako lasagne ze szpinakiem, polaną beszamelem i posypaną parmezanem lub zrobić nieco prostszą wersję. My proponujemy dodać do niej ser z niebieską pleśnią, który ma mocny aromat idealnie pasujący do szpinaku.

Zapiekanki makaronowe robi się wyjątkowo szybko. Wystarczy podgotować makaron, dodać ulubione warzywa i mięso i... gotowe. Jak zrobić idealną zapiekankę ze szpinakiem?

Makaron ugotuj al dente, czyli na ząb.
Szpinak zblanszuj na patelni z dodatkiem masła. Jeśli używasz mrożonego szpinaku, wcześniej wyjmij go z zamrażarki.
Dodaj do szpinaku ser z niebieską pleśnią oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj z ugotowanym makaronem. W misce dokładnie wymieszaj jajka ze śmietaną oraz startym parmezanem.
Przełóż makaron ze szpinakiem do naczynia żaroodpornego i polej masą jajeczną.
Zapiekankę ze szpinakiem piecz w temperaturze 200 stopni przez około 25 minut. Jej wierzch powinien być równomiernie zrumieniony. Smacznego!
  
Electra02.05.2024 19:11:56
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » ZAPIEKANE » ZAPIEKANKA ZE SZPINAKIEM

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny