wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » PRZETWORY » OGÓRKI NA ZIMĘ PO ŻYDOWSKU”

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Ogórki na zimę po żydowsku”

  
kotek
30.08.2021 09:10:06
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #7856162
Od: 2018-4-14
Składniki:

Ogórki, marchew mała, czosnek, cebula mała (tzw. kartoflówka) - w proporcjach wg uznania, ziarenka pieprzu czarnego i ziela angielskiego, gorczyca, koper, zalewa octowa.

Sposób wykonania:

Ogórki oczyścić, umyć i pokroić na kawałki na jeden kęs, lekko posolić i odstawić na 2 h, potem przemyć i układać w słoje warstwami: koper, ogórki marchew, cebula, 2 ząbki czosnku, po 3 - 4 ziarenka ziela i pieprzu oraz 0.5 łyżeczki gorczycy. Zalać zalewą i pasteryzować ok. 10 min.

Uwaga: Marchewkę dobrze jest podgotować 10 min. Jak przyrządzić zalewę? 4 szkl. wody, 1 szkl. octu, 1 szkl. cukru, płaska łyżka soli kamiennej (nie jodowanej) - całość doprowadzić do wrzenia.
  
Electra03.05.2024 10:48:51
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » PRZETWORY » OGÓRKI NA ZIMĘ PO ŻYDOWSKU”

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny