wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » SOSY I PRZYPRAWY » SOS TATARSKI II

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Sos tatarski II

  
kotek
09.04.2021 11:00:32
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #7731803
Od: 2018-4-14
4 jajka,

1 łyżka musztardy,

sok 1/2 z cytryny,

sól,

cukier,

200 – 250 ml oleju tłoczonego na zimno (u mnie rzepakowy),

1 łyżeczka chrzanu,

1 – 2 ząbki czosnku,

2 ogórki konserwowe,

60 g grzybków marynowanych,

2 łyżki posiekanego szczypiorku... Jajka ugotować na twardo – włożyć jajka do garnka z zimną wodą i gotować 8 minut od zagotowania. Ugotowane wyjąć i przelać zimną wodą.

Białka pokroić w kostkę.

Grzybki posiekać.

Ogórki pokroić w drobną kostkę.

Jajka obrać.

Przekroić wzdłuż na pół i wyjąć żółtka.

Żółtka przetrzeć przez sito.

Utrzeć z musztardą, solą, cukrem i sokiem cytrynowym na gładką masę (przyprawy dodajemy do smaku).

Dalej ucierając wlewać powoli małym strumieniem olej.

Sos wymieszać z chrzanem, posiekanymi grzybkami, drobno pokrojonymi ogórkami, szczypiorkiem.

Doprawić do smaku solą, sokiem z cytryny i cukrem.

  
Electra28.04.2024 16:44:42
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » SOSY I PRZYPRAWY » SOS TATARSKI II

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny