wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » NAPOJE ALKOHOLE I KOMPOTY » DOMOWY BAILEYS

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Domowy baileys

  
kotek
07.01.2022 09:11:44
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #7904162
Od: 2018-4-14
Składniki (na 1 litr likieru):

100 ml spirytusu 96%
250 ml whiskey 40%
1 puszka masy kajmakowej (u mnie 510 g)
200 ml śmietanki 30%
2 łyżeczki kawy rozpuszczanej + 3 łyżki wrzątku
cukier puder..... Sposób przygotowania:

1. Puszkę masy włożyć do garnka z wrzątkiem, by masa była luźniejsza. Przelać ją do miski. Przestudzić. Dodać spirytus, whiskey, śmietankę i kawę rozpuszczoną w wrzątku i przestudzoną. Wszystko dokładnie połączyć za pomocą rózgi. Jeśli jest mało słodki, należy dodać do smaku cukru pudru.

2. Likier przecedzić przez sitko, przelać do butelek. Przechować w lodówce przez tydzień do przegryzienia.
  
Electra06.05.2024 04:47:19
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » NAPOJE ALKOHOLE I KOMPOTY » DOMOWY BAILEYS

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny