wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » ŚNIADANIA - OBIADY - KOLACJA, » PSTRĄG W GALARECIE

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Pstrąg w galarecie

  
kotek
31.05.2021 07:58:51
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #7823896
Od: 2018-4-14
Składniki
2 pstrągi patroszone
marchew
pietruszka
groszek
żelatyna
sól, pieprz..... Przygotowanie
Do garnka wlewamy 2-3 litry wody, wsypujemy pół łyżeczki soli i zagotowujemy ją. Następnie wrzucamy oskrobaną marchew i pietruszkę i gotujemy ok. 20 minut.
Pstrąga oczyszczamy z łuski, dokładnie myjemy i wkładamy do wywaru. Rybę gotujemy ok. 15 minut.
Po ugotowaniu wyjmujemy pstrąga oraz warzywa i odstawiamy je do wystygnięcia.
Następnie oddzielamy mięso ryby od ości, układamy je w półmiskach razem z pokrojonymi warzywami oraz groszkiem.
Wywar z ryby doprawiamy do smaku, podgrzewamy i rozpuszczamy w nim żelatynę ( nie gotujemy!).
Pstrągi zalewamy wywarem i odstawiamy w zimne miejsce do stężenia.
Smaczenego! wesoły
  
Electra29.04.2024 07:18:08
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » ŚNIADANIA - OBIADY - KOLACJA, » PSTRĄG W GALARECIE

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny