Pstrąg w galarecie
Składniki
2 pstrągi patroszone
marchew
pietruszka
groszek
żelatyna
sól, pieprz..... Przygotowanie
Do garnka wlewamy 2-3 litry wody, wsypujemy pół łyżeczki soli i zagotowujemy ją. Następnie wrzucamy oskrobaną marchew i pietruszkę i gotujemy ok. 20 minut.
Pstrąga oczyszczamy z łuski, dokładnie myjemy i wkładamy do wywaru. Rybę gotujemy ok. 15 minut.
Po ugotowaniu wyjmujemy pstrąga oraz warzywa i odstawiamy je do wystygnięcia.
Następnie oddzielamy mięso ryby od ości, układamy je w półmiskach razem z pokrojonymi warzywami oraz groszkiem.
Wywar z ryby doprawiamy do smaku, podgrzewamy i rozpuszczamy w nim żelatynę ( nie gotujemy!).
Pstrągi zalewamy wywarem i odstawiamy w zimne miejsce do stężenia.
Smaczenego! wesoły


  PRZEJDŹ NA FORUM