wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » ŚNIADANIA - OBIADY - KOLACJA, » KOTLETY WEGETARIAŃSKIE

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

KOTLETY WEGETARIAŃSKIE

  
kotek
01.04.2021 11:34:30
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #7658569
Od: 2018-4-14
SKŁADNIKI:
5 marchwi
2 pietruszki lub lepiej pasternak
3 cebule
3 szklanki płatków owsianych (u mnie bezglutenowe)
2/3 szklanki mąki owsianej, ryżowej, sorgo, teff, jaglanej lub kukurydzianej, może też być pszenna jeśli jecie gluten
2 łyżki z czubkiem mąki ziemniaczanej (jeśli dodajecie mąkę bezglutenowa, jeśli pszenną to nie trzeba)
3 ząbki czosnku
1 łyżka majeranku (jeśli lubicie),2 łyżki ziół prowansalskich
sól oraz czarny pieprz do smaku
olej do smażenia
bułka tarta bezglutenowa lub pszenna, kaszka kukurydziana błyskawiczna lub mąka ryżowa do obtaczania...KOTLETY WEGETARIAŃSKIE – PRZEPIS:
Płatki owsiane wkładam do garnka i zalewam taką ilością wrzącej wody, żeby sięgała na 2 palce powyżej płatków. Zazwyczaj zagotowuję i wyłączam, zostawiając pod pokrywką na 15 minut. Czasami jeszcze przykrywam ręcznikiem aby dobrze napęczniały. Powinny być zwarte i lepiące.
Włoszczyznę obieram i ścieram na tarce na drobniutkie paski.
Cebule obieram, kroję w kostkę i podsmażam na złoty kolor, dodaję włoszczyznę i razem duszę i zasmażam.
W misce mieszam płatki owsiane z cebulą oraz włoszczyzną, przepuszczonym przez praskę czosnkiem, mąką ziemniaczaną i owsianą, przyprawami oraz solą i pieprzem.
Formuję kotlety, obtaczam w bułce tartej i smażę na złoty kolor. Kotlety wegetariańskie podaję na ciepło, jako element obiadu.
  
Electra28.04.2024 21:11:00
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » ŚNIADANIA - OBIADY - KOLACJA, » KOTLETY WEGETARIAŃSKIE

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny