wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » COŚ PRZYDATNE I POŻYTECZNE » ŚWIEŻE ZIOŁA – ZAPACH WŁOSKICH DAŃ

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Świeże zioła – zapach włoskich dań

  
kotek
20.06.2021 10:50:19
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #7833629
Od: 2018-4-14
Kuchnia włoska to królowa prostych składników. Pomidory, oliwa, makaron, drożdżowe ciasto na pizzę czy focaccię, czosnek, ser – wszystko to tworzy podstawę znanych dań. Ich siła tkwi jednak nie tylko w prostocie, ale i wysokiej jakości produktów, oraz dużej ilości aromatycznych świeżych ziół. Najpopularniejsze to bazylia i oregano, ale jeśli planujesz zgłębiać tajniki włoskich dań, zaopatrz się także w rozmaryn, szałwię, tymianek i estragon. Rozmaryn dodaje się do dań mięsnych, takich jak włoski gulasz peposo. Zioło to ma intensywny zapach, jest bogate w olejki eteryczne, dlatego wspaniale podkreśla smak czerwonych mięs. Z kolei bazylia, pietruszka czy kolendra świetnie komponują się z warzywami. Nadziewane bakłażany to doskonały przykład na wykorzystanie świeżych ziół. Na gotowej potrawie układaj całe listki, które uwolnią swój smak podczas jedzenia, a dodatkowo będą stanowiły apetyczną dekorację. Oregano jest popularnym dodatkiem do pizzy, używanym nie tylko do sosów, ale także do doprawienia przygotowanej już potrawy. Ma lekko gorzki i korzenny posmak, dlatego należy używać go z umiarem.

Włoskie dania to niezwykłe bogactwo smaków, kolorów oraz sezonowych warzyw. To również owoce morza i pyszne wędliny, a przede wszystkim radosna celebracja jedzenia przy wspólnym stole. Wystarczy kilka prostych składników, naturalnych i dobrej jakości, by odkrywać kolejne przepisy z tej znakomitej kuchni.
  
Electra03.05.2024 13:59:49
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » COŚ PRZYDATNE I POŻYTECZNE » ŚWIEŻE ZIOŁA – ZAPACH WŁOSKICH DAŃ

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny