wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » PIEROGI , NALEŚNIKI I JAJKA » FARSZ NA PIEROGI

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

FARSZ NA PIEROGI

  
kotek
25.12.2020 11:37:54
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #6825454
Od: 2018-4-14
FARSZ NA PIEROGI – SKŁADNIKI:
1 kg kapusty kiszonej
4 cebule
50 g suszonych grzybów (u mnie to słoik 0,8 litra suszonych grzybów)
3 marchwie małe lub dwie większe
30 ml oleju do smażenia
60 ml oleju lnianego lub oleju rzepakowego
5 listków laurowych
10 kulek ziela angielskiego
4 łyżki melasy, miodu lub syropu z agawy
500 ml wody lub soku jabłkowego
kilka plastrów suszonych jabłek lub śliwki suszone
pieprz do smaku...FARSZ NA PIEROGI – PRZEPIS:
Kapelusze grzybów zalewam wrzątkiem, moczę przez noc i gotuję do miękkości. Grzyby kroję w paseczki. Nóżki grzybów mielę w młynku do kawy na proszek.
Cebule obieram, kroję w kostkę i podsmażam na złoto na oleju. Marchew obieram ścieram i chwilę smażę z cebulą.
Kapustę kroję drobno, wkładam do garnka i dopełniam 2-3 szklankami wody, dodaję przyprawy, marchew z cebulą, grzyby z płynem, w którym się gotowały i gotuję przez 2 godzinny do miękkości kapusty.
Jak minie 1,5 godziny dosypuję proszek ze zmielonych nóżek grzybów i gotuję jeszcze 30 minut często mieszając, aby większość płynu odparowała. Doprawiam melasą/miodem, olejem tłoczonym na zimno lnianym lub rzepakowym i sowitą ilością pieprzu.
Przed napełnianiem pierogów lub krokietów farsz trzeba wystudzić i odcisnąć w dłoniach nadmiar płynu.
  
Electra05.05.2024 06:56:46
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » PIEROGI , NALEŚNIKI I JAJKA » FARSZ NA PIEROGI

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny