wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » PIEROGI , NALEŚNIKI I JAJKA » CHINKALI - GRUZIŃSKIE PIEROŻKI

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Chinkali - Gruzińskie pierożki

  
kotek
01.11.2020 12:17:16
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #6386617
Od: 2018-4-14
Składniki
mielona wołowina

200 gramów

Bulionetka drobiowa Knorr

3 sztuki

mielone mięso wieprzowe z łopatki

300 gramów

mielona jagnięcina z łopatki

400 gramów

mąka pszenna

800 gramów

jajka

2 sztuki

kolendra

1 pęczek

natka pietruszki

1 pęczek

papryka chili

2 sztuki

Kminek z Polski Knorr

1 łyżeczka

sól

1 łyżeczka

ząbek czosnku

2 sztuki

cebula

1 sztuka Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

1 łyżeczka....Krok 1
Aby przyrządzić ciasto, w dużej misce rozmieszaj mąkę z jedną łyżeczką soli. Dodaj jajka i około 1,5 szklanki ciepłej wody. Zagnieć ciasto - powinno być dość twarde. Przygotowane ciasto zafoliuj w misce i odstaw na bok.

Chinkali - Gruzińskie pierożki - Krok 1
Krok 2
W misce umieść trzy rodzaje mięsa, dodaj zmielony lub roztarty w moździerzu kminek, czarny pieprz. Posiekaj bardzo drobno cebulę, czosnek, papryczkę chili, natkę kolendry oraz pietruszki i dodaj do mięsa. Wszystko dopraw solą i dokładnie wymieszaj.

Chinkali - Gruzińskie pierożki - Krok 2
Krok 3
Ciasto rozwałkuj na oprószonej mąką stolnicy. Postaraj się, aby było cienkie (około 1,5 milimetra - cieńsze będzie pękać, grubsze będzie niesmaczne). Z rozwałkowanego ciasta, za pomocą okrągłego krążka lub szklanki, wytnij mniejsze placki. Powinny mieć około 10 centymetrów średnicy.Krok 4
W dużym garnku nastaw 3 litry wody, dodaj trzy Bulionetki Drobiowe Knorr.

Chinkali - Gruzińskie pierożki - Krok 4
Krok 5
W środek małych placków nałóż łyżkę farszu. Brzegi ciasta zwilż wodą i zbierając krawędź, raz przy razie zamknij górę placka tworząc kształtną sakiewkę.

Chinkali - Gruzińskie pierożki - Krok 5
Krok 6
Gotowe pierożki ugotuj w bulionie.
  
Electra05.05.2024 08:25:02
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » PIEROGI , NALEŚNIKI I JAJKA » CHINKALI - GRUZIŃSKIE PIEROŻKI

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny