wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » DANIA DLA NAJMŁODSZYCH » BABECZKI CZEKOLADOWO-SEROWE

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Babeczki czekoladowo-serowe

  
kotek
29.06.2021 16:51:48
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #7836821
Od: 2018-4-14
Ciasto na ok. 12 szt.:
Ilość Składnik

mąki gryczanej jasnej

zimnego masła

ksylitolu
4 łyżki wody....Masę serowo-czekoladowa:
Ilość Składnik

250 g zmielonego twarogu półtłustego

ksylitolu/erytrytolu zmielonego

małe jajka

jogurtu naturalnego
150 g ulubionej czekolady gorzkiej lub deserowej/mlecznej bez cukru...Dodatkowo:
Ilość Składnik

śmietanki kokosowej lub śmietanki kremówki

startej h=gorzkiej cekolady.... Sposób przygotowania
Przygotowanie:

Mąkę przesiać do miski. Pokroić masło na kawałki i palcami wetrzeć w mąkę, aż masa będzie przypominała zacierki. Dodać ksylitol i wymieszać. W miarę potrzeby dodać wodę (tyle by wyrobić miękkie, nieklejące ciasto). Wyrobione ciasto przykryć, schłodzić około 30 min. w lodówce.

Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkować ciasto. Powycinać z niego koła o śr. większej o 2-3 cm niż spód foremek na muffinki. Wyłożyć nim natłuszczone wcześniej foremki. Dno babeczek ponakłuwać widelczykiem.W misce utrzeć ser z ksylitolem/erytrytolem na puszystą masę. Dodać jajka, nadal ucierać. Wmieszać jogurt. W kąpieli wodnej roztopić czekoladę, nieco przestudzić. Przelać do masy, nie przerywając ucierania, bo się zwarzy. Napełnić masą babeczki i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C (z termoobiegiem 170°C) przez około 15-20 minut, aż ciasto się zezłoci, a masa serowa się zetnie. Pozostawić w piekarniku do przestudzenia. Wyłożyć na kratkę do całkowitego ostygnięcia.

Przed podaniem ubić na sztywno śmietankę kokosową lub kremówkę. Nałożyć ja do szprycy z nakładką w kształcie gwiazdki i ozdobić każdą babeczkę rozetką. Przybrać tartymi czekoladowymi wiórkami.
  
Electra06.05.2024 16:17:27
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » DANIA DLA NAJMŁODSZYCH » BABECZKI CZEKOLADOWO-SEROWE

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny