wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » CIASTA , CIASTECZKA , DESERY , PIECZYWO » ŚMIETANOWIEC Z BRZOSKWINIAMI I CZEKOLADĄ

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Śmietanowiec z brzoskwiniami i czekoladą

  
kotek
24.03.2022 17:43:22
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #7939478
Od: 2018-4-14
Składniki (20x32cm):

Kruche ciasto:

3 szklanki mąki
200 g masła
6 żółtek
1/2 szklanki cukru
1 op. cukru waniliowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1-2 łyżki śmietany jeśli ciasto jest suche
Pianka śmietanowa:

6 żółtek
1 niepełna szklanka cukru
2 op. budyniu śmietankowego
700 g śmietany 18%
100 g gorzkiej czekolady
1 puszka brzoskwiń..... Sposób wykonania:

1. Zrobić kruche ciasto, mąkę przesiać na stolnicę, dodać zimne mało i całość posiekać. Dodać pozostałe składniki, zagnieść. Podzielić na 2 części wielkości 1/3 i 2/3. Zawinąć w folię i włożyć do zamrażarki na minimum 30 minut.

2. W międzyczasie odsączone brzoskwinie pokroić w kostkę, a czekoladę drobno posiekać.

3. Zrobić piankę. Ważne by wszystkie składniki miały temperaturę pokojową. Białka ubić ze szczyptą soli, następnie dodać partiami cukier i ubijać, aż białka będą szklące. Wsypać proszki budyniowe, zmiksować. Następnie dodawać po łyżce śmietany i wmieszać za pomocą szpatułki.

4. Na dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia zetrzeć większy kawałek ciasta z zamrażarki. Delikatnie wyrównać. Wylać 1/3 pianki śmietanowej, na to połowę brzoskwiń i czekolady, znów 1/3 pianki, resztę brzoskwiń i czekolady, a na koniec resztę masy śmietanowej. Na wierzch zetrzeć na tarce mniejszą cześć ciasta. Lekko uklepać. Piec w 175*C przez 45-50 minut.

Smacznego!!!
  
Electra29.04.2024 16:52:38
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » CIASTA , CIASTECZKA , DESERY , PIECZYWO » ŚMIETANOWIEC Z BRZOSKWINIAMI I CZEKOLADĄ

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny