wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » CIASTA , CIASTECZKA , DESERY , PIECZYWO » CHLEB BEZGLUTENOWY Z TWAROGIEM I MIGDAŁAMI

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Chleb bezglutenowy z twarogiem i migdałami

  
kotek
30.05.2021 18:50:28
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #7823540
Od: 2018-4-14
Składniki na formę keksową o wymiarach ok. 21x 11 cm:
60 g mąki gryczanej
125 g zmielonych, blanszowanych migdałów
60 g pestek z dyni lub słonecznika
25 g masła, temperatura pokojowa
3 jajka (rozmiar M), temperatura pokojowa
125 g twarogu z wiaderka lub quarku, temperatura pokojowa
1 łyżka oliwy z oliwek
1 płaska łyżka erytrytolu (lub ½, łyżki ksylitolu)
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia..... Sposób przygotowania:
Formę keksową (o wymiarach ok. 21x 11 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Odstawić na bok.
W jednej misce wymieszać mąkę gryczaną, zmielone migdały, pestki, proszek do pieczenia i sól.
Do drugiej miski dodać miękkie masło i miksować przez kilka sekund. Dodać jajka, twaróg, oliwę z oliwek i erytrytol. Miksować ok. 30 sekund.
Wsypać składniki z pierwszej miski i wymieszać trzepaczką do połączenia.
Ciasto przełożyć do przygotowanej formy keksowej.
Piec w nagrzanym piekarniku ok. 50 minut, do suchego patyczka, w temperaturze 175°C, grzałka góra- dół.
Po upieczeniu, wyciągnąć formę z chlebem i ustawić na kratce kuchennej. Pozostawić, aby trochę ostygł. Następnie wyciągnąć z formy i pozostawić na co najmniej 2 godziny przed rozkrojeniem.
  
Electra29.04.2024 16:17:21
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » CIASTA , CIASTECZKA , DESERY , PIECZYWO » CHLEB BEZGLUTENOWY Z TWAROGIEM I MIGDAŁAMI

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny