wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » CIASTA , CIASTECZKA , DESERY , PIECZYWO » KREM CZEKOLADOWY DO TORTU Z BITEJ ŚMIETANY

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Krem czekoladowy do tortu z bitej śmietany

  
kotek
20.04.2021 17:58:18
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #7798422
Od: 2018-4-14
LISTA SKŁADNIKÓW:
400 ml dobrej jakości śmietanki-kremówki, tj. 30% albo 36%, przeznaczonej do ubijania
5 łyżek cukru-pudru
1 tabliczka czekolady mlecznej E.Wedel albo czekolady białej E.Wedel (ewentualnie: czekolada lekko
opcjonalnie: 200 g serka mascarpone
opcjonalnie: kilka kropli olejku waniliowego lub migdałowego...PRZYGOTOWANIE:
1
Wlej śmietankę do rondla, dodaj cukier puder i podgrzej, ale tak, aby się nie zagotowała.

2
W międzyczasie posiekaj lub połam czekoladę na drobne kawałki – tak, aby łatwo się roztopiła.

3
Kiedy śmietanka będzie już gorąca (ale nie wrząca!), wrzuć do niej czekoladę i zdejmij rondel z ognia.

4
Mieszaj trzepaczką, aż do całkowitego rozpuszczenia czekolady – to bardzo ważne, aby krem czekoladowy do tortu z bitej śmietany nabrał odpowiedniej konsystencji.Opcjonalnie dodaj kilka kropel olejku waniliowego lub migdałowego.

6
Odstaw do wystygnięcia.

7
Kiedy ganache będzie wystarczająco chłodny, wstaw go do lodówki, najlepiej na całą noc. Rano będzie gotowy do ubicia.

8
Dobrze schłodzoną śmietankę z czekoladą wyjmij z lodówki i przelej do wysokiej miski.

9
Ubijaj mikserem na wysokich obrotach, aż do uzyskania idealnie kremowej, gęstej konsystencji.

10
Jeśli chcesz, na koniec możesz wzbogacić krem czekoladowy do tortu z bitej śmietany, dodając do niego ok. 200 g serka mascarpone, który nada całości puszystości. tak przygotowanym kremem możesz przekładać np. tort, jak również nadziewać ptysie i inne desery, zgodnie z własnymi preferencjami.
  
Electra29.04.2024 13:34:21
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » CIASTA , CIASTECZKA , DESERY , PIECZYWO » KREM CZEKOLADOWY DO TORTU Z BITEJ ŚMIETANY

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny