wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » CIASTA , CIASTECZKA , DESERY , PIECZYWO » MUFFINKOWE CHOINKI

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

MUFFINKOWE CHOINKI

  
kotek
02.12.2020 09:30:01
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #6642020
Od: 2018-4-14
Składniki:
Muffinki
170g cukru pudru,
mąka 270g,
2 łyżki przyprawy do piernika,
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 płaska łyżka kakao,
1 małe jajko,
60ml oleju,
170ml mleka,
6 łyżeczek dżemu wiśniowego,
Krem:
śmietana kremówka 600g,
serek mascarpone 250g,
7 łyżek cukru pudru,
1 aromat migdałowy (10ml),
zielony barwnik spożywczy,
do dekoracji: mleczne gwiazdki, kolorowa posypka, złote i różowe perełki cukrowe....MUFFINKI: W jednej misce łączmy suche składniki: mąkę, cukier, kakao, przyprawę do piernika, proszek do pieczenia. W drugiej misce łączymy olej, jajko i mleko. Mokre składniki wlewamy do suchych i mieszamy tylko do połączenia składników. Formę wykładamy papilotkami (12 babeczek) i nakładamy ciasta do 1/3 wysokości, następnie wkładamy połowę łyżeczki dżemu i dopełniamy babeczki resztą ciasta. Całość pieczemy 20-25 minut w 190 stopniach..KREM: Kremówkę ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Następnie dodajemy mascarpone, olejek migdałowy i zielony barwnik spożywczy i miksujemy na wolnych obrotach miksera do połączenia się składników. Masę przekładamy do szprycy z końcówką o kształcie gwiazdki i nakładamy krem na babeczki. Muffinki dekorujemy i przechowujemy w lodówce. Ponieważ ozdoby cukrowe (cukrowe perełki) rozpuszczają się od kremu najlepiej babeczki udekorować kilka godzi przed podaniem. Smacznego
  
Electra15.05.2024 02:59:28
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » CIASTA , CIASTECZKA , DESERY , PIECZYWO » MUFFINKOWE CHOINKI

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny