wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » DRUGIE DANIA » KURCZAK Z PIECA NACIERANY SZAŁWIĄ Z CYTRYNOWĄ RICOTTĄ

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Kurczak z pieca nacierany szałwią z cytrynową ricottą

  
kotek
02.10.2021 10:06:15
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #7867452
Od: 2018-4-14
Składniki:

1 ekologiczny kurczak (2–2,5 kg),
4 ząbki czosnku,
pęczek szałwii,
150 ml oliwy,
1 duża cytryna,
150 g ricotty,
60 ml śmietany 36%,
sól, pieprz.... Sposób przygotowania:

Nastawiamy piekarnik na 190 stopni. Kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Siekamy szałwię, czosnek i dodajemy do oliwy. Ścieramy skórkę z cytryny, której użyjemy później. Z pozostałej części cytryny wyciskamy sok do oliwy, doprawiamy solą i pieprzem. Nacieramy kurczaka w środku i na skórze. Wstawiamy do pieca w żaroodpornym naczyniu i pieczemy przez półtorej godziny, do uzyskania złocistej i chrupkiej skórki. Ricottę ubijamy delikatnie ze śmietaną, skórką z cytryny i dopieszczamy solą i pieprzem. Podajemy kurczaka z całą oliwą, która nabrała wspaniałego aromatu i można w niej zamoczyć kromkę dobrego chleba, oraz z ubijaną cytrynową ricottą.
  
Electra29.04.2024 16:01:03
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » DRUGIE DANIA » KURCZAK Z PIECA NACIERANY SZAŁWIĄ Z CYTRYNOWĄ RICOTTĄ

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny