wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » DRUGIE DANIA » GALARETKA Z INDYKA

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

GALARETKA Z INDYKA

  
kotek
06.12.2020 08:05:57
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #6667969
Od: 2018-4-14
1 udziec z indyka ze skórą – około 1000 g
1 pęczek włoszczyzny
2 cebule
5 kulek ziela angielskiego
3 listki laurowe
żelatyna na 2 litry wody
sól i pieprz do smaku...GALARETKA Z INDYKA – PRZEPIS:
Włoszczyznę obieram, cebule obieram i opalam jak do rosołu (wtedy jest najlepsza ale jeśli nie masz na to ochoty, przekrój ja tylko na pół.
Warzywa wkładam do garnka, dodaję ziele, listki i udziec z indyka. Wody powinno być tyle aby przykryła mięso na 2 palce.
Gotuję na średnim gazie pod przykryciem przez 60-90 minut. Mięso powinno być bardzo miękkie.
Wyławiam ugotowane mięso, wywar przelewam przez sito. Wlewam go ponownie do garnka i łączę z odmierzoną porcją żelatyny.
Mięso dzielę na włókna, układam w foremce takiej, jaka wybrałam i zalewam wywarem mięsnym z żelatyną.
Galareta z indyka nadaje się do jedzenia natychmiast, gdy stężeje!
  
Electra29.04.2024 14:32:44
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » DRUGIE DANIA » GALARETKA Z INDYKA

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny