wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » DRUGIE DANIA » MAKARON ZE SZPINAKIEM

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

makaron ze szpinakiem

  
kotek
31.05.2020 10:27:46
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #5463697
Od: 2018-4-14
Porcja dobrego makaronu, np. tagliatelle, płaskie spaghetti, a nawet świderki (jak widać na zdjęciu użyłem płaskiego spaghetti)
250 g szpinaku – ja używam mrożonego, siekanego szpinaku w kulkach
150 ml śmietanki 36%
dwa ząbki czosnku
trzy łyżki soku wyciśniętego z cytryny
łyżka masła
sól, pieprz i gałka muszkatołowa
do makaronu dwie łyżki ulubionego pesto lub oliwy z oliwek....Przygotowanie
Zacznij od rozmrożenia szpinaku.
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją z opakowania – na przygotowanie całej wystarczy ok. 10 minut, więc można to zrobić w czasie kiedy makaron będzie się już gotował.
Na patelni rozpuść łyżkę masła i podsmaż posiekany lub wyciśnięty przez praskę czosnek.
Po chwili do czosnku dodaj szpinak, sok z cytryny, posól, popieprz i dodaj 3-4 szczypty gałki muszkatołowej.
Wymieszaj dokładnie zawartość patelni i podgrzewaj aby odparować ewentualny nadmiar płynu.
Ok dwie minuty przed końcem gotowania makaronu do szpinaku wlej śmietankę, wymieszaj dokładnie i duś całość na średnim ogniu, tak by sos lekko lekko bulgotał. W tym czasie śmietanka powinna zgęstnieć.
Do ugotowanego i odcedzonego makaronu dodaj pesto lub oliwę z oliwek. Wymieszaj dokładnie aby cały pokrył się wybranym dodatkiem i nałóż odpowiednią porcję na talerze. Następnie na środku każdej porcji makaronu nałóż solidną porcję sosu szpinakowego. Opcjonalnie możesz posypać jeszcze całość startym żółtym serem.
  
Electra29.04.2024 12:12:28
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » DRUGIE DANIA » MAKARON ZE SZPINAKIEM

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny