wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » ZAPIEKANKA KUKURYDZIANA ZE SWOJSKA KIELBASA I SMAZONYMI GRZYBAMI

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

zapiekanka kukurydziana ze swojska kielbasa i smazonymi grzybami

  
kotek
13.11.2018 07:33:56
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #2606467
Od: 2018-4-14
Składniki:
30 dkg boczku wędzonego
50 dkg kiełbasy z dziczyzny
30 dkg szynki
cebula
5 ząbków czosnku
garść leśnych grzybów, np. podgrzybków, surowych lub suszonych
2 szklanki soku z ogórków kiszonych
łyżeczka pieprzu
szczypta szafranu kilka gałązek lubczyku
1 kg kaszy kukurydzianej
pół kostki masła
80 g sera pleśniowego
Smażone grzyby:
garść grzybów enoki
garść grzybów shimeji
50 ml oliwy
4 ząbki czosnku
pieprz
sól
odrobina soku z cytryny
kilka gałązek świeżego lubczyku Przygotowanie:
Wędliny pokrój na nieduże kawałki i przesmaż na oleju. Dodaj leśne grzyby oraz posiekaną cebulę i czosnek. Jeśli używasz grzybów suszonych, namocz je najpierw w ciepłej wodzie.
Wszystko zalej sokiem z kiszonych ogórków i gotuj przez około 5 min na małym ogniu. Dopraw pieprzem. Dodaj szafran i posiekany lubczyk.
Teraz powoli wsyp kaszkę i cały czas mieszaj. Jak powstanie gęsta masa, to dodaj 2 łyżki masła. Całość przełóż do płaskiej brytfanki. Wierzch zapiekanki posyp serem i wstaw na kilka minut do rozgrzanego piekarnika, aby ser się rozpuścił.
Świetnym dodatkiem będą smażone, chrupiące grzybki z lubczykiem. Grzyby wrzuć na patelnie i smaż na oliwie. Dodaj czosnek, pieprz, sok z cytryny i lubczyk. Całość dokładnie wymieszaj i podawaj z zapiekanką. Smacznego!
  
Electra08.05.2024 18:06:34
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » ZAPIEKANKA KUKURYDZIANA ZE SWOJSKA KIELBASA I SMAZONYMI GRZYBAMI

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny