wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » PRZETWORY » PATISONY FASZEROWANE

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Patisony faszerowane

  
kotek
05.09.2021 15:25:22
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #7858054
Od: 2018-4-14
Składniki:
Patisony faszerowane
na farsz:
10 dag ryżu
1 cebula
1 łyżka oleju
1 czerwona papryka
2 laski dobrej jakości kiełbasy (ok. 25-30 dag)
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 duży ząbek czosnku
1 łyżeczka majeranku
1 łyżka przecieru pomidorowego
sól, ostra papryka,pieprz do smaku
dodatkowo:
5 średnich patisonów
odrobinę oliwy z oliwek
5 dość grubych plastrów sera żółtego.... Ryż dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą i gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie na sypko.

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażany ją na złoty kolor w łyżce rozgrzanego oleju. Paprykę dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą.

Usuwamy gniazda nasienne i kroimy w bardzo drobną kostkę. Kiełbasę obieramy ze skórki i również kroimy w drobną kostkę.

Czosnek obieramy i przepuszczamy przez praskę.

W misce mieszamy ugotowany ryż, podsmażoną cebulę, pokrojoną paprykę i kiełbasę, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną natkę pietruszki. Dodajemy przecier pomidorowy. Mieszamy dokładnie z dodatkiem majeranku, ostrej papryki, soli i pieprzu do smaku.
  
Electra03.05.2024 07:57:05
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » PRZETWORY » PATISONY FASZEROWANE

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny