wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » PRZETWORY » DŻEM Z BORÓWEK

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Dżem z borówek

  
kotek
10.08.2021 07:53:12
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #7849912
Od: 2018-4-14
Składniki:
2 kg borówek amerykańskich
400 g cukru - biały lub trzcinowy
mała cytryna lub limonka - można pominąć
laska wanilii - można pominąć..... Dżem z borówki amerykańskiej
Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml.
Użyte słoiki: 3 sztuki o pojemności 450 ml każdy oraz 5 słoików o pojemności 180 ml każdy.

Z podanej ilości składników otrzymałam około 2300 ml dżemu z borówki amerykańskiej. Kalorie policzone zostały na podstawie użytych przeze mnie składników. Jest to więc orientacyjna liczba kalorii liczona na podstawie produktów, których użyłam w danym przepisie. Dżem borówkowy gotowy jest do użycia od razu po zrobieniu i zamknięciu go w słoikach. Bez dodatkowych pektyn jego struktura przypomina raczej frużelinę jagodową.
  
Electra03.05.2024 07:53:12
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » PRZETWORY » DŻEM Z BORÓWEK

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny