wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » PRZETWORY » KISZONE RZODKIEWKI

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Kiszone rzodkiewki

  
kotek
31.05.2021 08:02:32
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #7823897
Od: 2018-4-14
Składniki
rzodkiewka
Chrzan
Czosnek
2- 3 liście laurowe
koper z baldachami
Ziele angielskie
pieprz kolorowy (lub czarny)
sól kamienna
woda..... Przygotowanie
Z wody i soli zrobić solankę (proporcja na jeden litr wody jedna czubata łyżka soli kamiennej).
Na dno słoików ułożyć dwa, trzy ząbki czosnku, parę rzodkiewek (tak do połowy wysokości słoika), włożyć kawałek korzenia chrzanu, liść chrzanu, dwa, trzy liście rzodkiewki, parę ziaren ziela angielskiego i pieprzu, liście laurowe. Dołożyć rzodkiewek do pełnego słoika i na wierzch jeden liść z rzodkiewki. Zalać przestudzoną solanką.
Można już jeść po trzech, czterech dniach w wersji małosolnej lub po tygodniu, jeżeli mają być lepiej ukiszone.
  
Electra03.05.2024 08:50:13
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » PRZETWORY » KISZONE RZODKIEWKI

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny