wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » ŚNIADANIA - OBIADY - KOLACJA, » IDEALNE FRYTKI

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Idealne frytki

  
kotek
10.12.2020 15:56:53
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #6702976
Od: 2018-4-14
Ziemniaki

Olej

Sól

Woda

Cukier...Pomiędzy obraniem i pokrojeniem ziemniaków, a ich usmażeniem należy dodać jeszcze jeden krok. Surowe frytki wrzucamy do miski lub garnka, dodajemy łyżeczkę cukru i zalewamy wrzątkiem. Blanszowanie ma trwać 10 minut i okazuje się kluczowe.Dzięki gorącej wodzie będą miały czas, by zmięknąć w środku, a karmelizowany cukier doda im chrupkości.Niektórzy zalecają również, by frytki smażyć na dwie tury. Najpierw na średnio rozgrzanym oleju, żeby je podgotować. Dopiero później doprowadzić do wrzenia i wyjąć w momencie, kiedy się zarumienią.

Bez względu na technikę, woda i cukier zawsze są mile widziane. Podobnie jak odpowiedni gatunek ziemniaka - najlepiej B, który nie jest zbyt mączysty i twardy.
  
Electra15.05.2024 02:56:57
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » ŚNIADANIA - OBIADY - KOLACJA, » IDEALNE FRYTKI

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny