wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » SERY » SER DOMOWY NA SPOSÓB SZWAJCARSKI

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Ser domowy na sposób szwajcarski

  
kotek
14.10.2019 07:27:53
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #5204769
Od: 2018-4-14
Składniki
2 1 świeżego mleka
2 1 kwaśnego mleka
10 dag masła
1/8 l. śmietany
sól
kminek..Przygotowanie
Wlać do kamiennego garnka 2 1 kwaśnego mleka wraz ze śmietaną i 2 1 świeżego mleka. Wstawić garnek do ciepłego piekarnika na 3 godz. Mleko zetnie się w cieple, a ser podpłynie na wierzch. Zlać wówczas do woreczka, aby odpłynęła serwatka. Rozpuścić masło w rondlu, włożyć do masła ser, posolić, dodać szczyptę kminku i kwaśną śmietanę. Smażyć, mieszając nieustan- nie, aby się nie przypalił. Gdy rozpuści się i wysmaży z pozostałej serwatki, wylać na głęboką salaterkę, postawić w zimnym miejscu do następnego dnia. Dobrze stężały ser należy wyłożyć na deseczkę, krajać w cienkie plastry. Podawać na przekąskę.
  
Electra03.05.2024 21:52:51
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » SERY » SER DOMOWY NA SPOSÓB SZWAJCARSKI

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny