wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » COŚ PRZYDATNE I POŻYTECZNE » TAK NA MARGINESIE:

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

TAK NA MARGINESIE:

  
kotek
26.06.2022 08:27:18
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #7975856
Od: 2018-4-14
Ciapkapusta była uniwersalną podstawą typowego górnośląskiego obiadu, podawano ją z karminadlami, czasem kiełbasą. Jednak wszystkie swoje walory pokazuje dopiero połączona z żeberkami. Podobno tajemnica idealnej ciapkapusty tkwi w czasie potrzebnym do "przegryzienia się" całości w garnku - między przygotowaniem, a podaniem na stół - każda gospodyni miała własny, dobrze opracowany czas przetrzymywania potrawy pod przykryciem - ciapkapusta zyskiwała wówczas swój niepowtarzalny charakter.
  
Electra03.05.2024 13:41:45
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » COŚ PRZYDATNE I POŻYTECZNE » TAK NA MARGINESIE:

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny