wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » COŚ PRZYDATNE I POŻYTECZNE » GRUSZKI W CZERWONYM WINIE Z CYNAMONEM

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Gruszki w czerwonym winie z cynamonem

  
kotek
30.09.2021 10:47:17
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #7866779
Od: 2018-4-14
4 małe dojrzałe gruszki.
750 ml. czerwonego wina.
150 gr. cukru białego.
1 laska cynamonu
1 anyż gwiazdkowy (opcjonalnie).
2 goździki (opcjonalnie)Przygotowanie gruszek w winie:
Gruszki muszą być dojrzałe, ale jędrne, aby dobrze znosiły gotowanie i nie kruszyły się. Gruszki konferencyjne są bardzo odpowiednie do tego przepisu, ponieważ jest to odmiana z niewielką ilością wody.

Gruszki obieramy nożem lub obieraczką do warzyw i zostawiamy ich wahadła. Za pomocą obieraczki uzyskamy bardziej jednolitą powierzchnię, piękniejszą wizualnie, aby uzyskać lepszą prezentację.

W rondelku dodaj wszystkie składniki oprócz gruszek i podgrzej na średnim ogniu. Rondel powinien być wąski, tylko tyle, aby zmieściły się owoce, aby były lepiej pokryte winem. Czekamy, aż czerwień zacznie się gotować i cukier się rozpuści. Dodajemy gruszki w pozycji leżącej i łyżką kąpiemy je na wierzchu winem. Opalamy ogień i gotujemy na małym ogniu z pokrywką przez około 30 minut, lub do bardzo delikatnego. Od czasu do czasu odwracamy je i kąpiemy w sosie winnym, aby ze wszystkich stron przybrały jednolity bordowy kolor. Sprawdzimy, czy są gotowe, przekłuwając je nożem, który powinien z łatwością wbić się w serce.

Możemy podawaj je na gorąco lub trzymaj je w lodówce, w sosie, w zamkniętym pojemniku do spożywaj je na zimno. Możemy je zjeść samodzielnie lub ze śmietaną, lodami, kremami cukierniczymi, jogurtem lub puddingiem ryżowym.
  
Electra03.05.2024 12:39:55
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » COŚ PRZYDATNE I POŻYTECZNE » GRUSZKI W CZERWONYM WINIE Z CYNAMONEM

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny