wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » COŚ PRZYDATNE I POŻYTECZNE » ZIELONE POMIDORY MARYNOWANE

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Zielone pomidory marynowane

  
kotek
09.04.2021 09:56:35
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #7731425
Od: 2018-4-14
2 kg twardych, zielonych pomidorów,
4 duże cebule,
1/2 szklanki soli gruboziarnistej,

liście laurowe,
ziele angielskie,

1 szklanka octu 10%,
100 g cukru,
4 -5 szklanek wody*Pomidory umyć, osuszyć, pokroić w grube (0,3-0,4 mm) plastry.
Cebule pokroić w plastry.Włożyć do miski,wymieszać z solą i odstawić na 6 godzin.Po tym czasie pomidory osączyć, wypłukać kilkakrotnie w zimnej wodzie i odcisnąć w ręczniku papierowym lub ściereczce bawełnianej.
Pomidory z cebulą układać w słoikach, do każdego słoika dodać listek laurowy (mały listek lub 1/2 listka) i 2-3 ziarna ziela angielskiego.
Wodę zagotować z cukrem i octem.
Gorącą zalewą dopełnić słoiki z pomidorami. Zamknąć, wstawić do garnka (dno garnka wyłożone ściereczką) i zalać wodą w temperaturze zalewy.
Pasteryzować około 15 minut – zależy od wielkości słoika.
  
Electra03.05.2024 10:54:33
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » COŚ PRZYDATNE I POŻYTECZNE » ZIELONE POMIDORY MARYNOWANE

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny