wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » COŚ NA GRILLA » RYDZE SMAŻONE

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Rydze smażone

  
kotek
20.09.2020 09:52:09
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #5980824
Od: 2018-4-14
Składniki:
400 g rydzów,
4 łyżki masła,
4-5 ząbków czosnku,
sól,
opcjonalnie: pieprz i zioła prowansalskie.Przygotowanie:
Rydze smażone na maśle to najprostszy przepis, pozwalający wydobyć głębię smaku tych pysznych grzybów. Sezon na rydze rozpoczyna się już latem, trzeba jednak wiedzieć, że ten grzyb występuje wyłącznie w najczystszych lasach.

Rydze wypłucz w zimnej wodzie, potem dokładnie osusz.
Odetnij nóżki, a kapelusze pokrój np. na ćwiartki.
Ząbki czosnku obierz i drobno posiekaj.
Na patelni roztop masło, chwilę przesmaż posiekany czosnek. Dodaj rydze.
Smaż na średnim ogniu przez 5 minut, co chwilę mieszając. Dopraw solą. Jeśli masz ochotę, rydze smażone wzbogać też dodatkiem pieprzu i ziół, ale naszym zdaniem nie jest to konieczne.
  
Electra07.05.2024 02:01:38
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » COŚ NA GRILLA » RYDZE SMAŻONE

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny