wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » DANIA DLA NAJMŁODSZYCH » DROŻDŻÓWKI Z SEREM I JAGODAMI

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Drożdżówki z serem i jagodami

  
kotek
29.02.2020 09:14:18
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #5432502
Od: 2018-4-14
Składniki na drożdżówki z serem i jagodami - łatwe, szybki i przepyszne wesoły
zaczyn:
20 g drożdży
100 ml mleka
1 łyżka cukru
50 g mąki pszennej

ciasto:
przygotowany cały zaczyn
100 ml mleka
2 jajka
400 g mąki pszennej
100 ml oleju
50 g cukru
szczypta solimasa twarogowa:
300 g twarogu półtłustego
100 g cukru pudru
ziarenka z jednej laski wanilii
łyżka mąki ziemniaczanej

do posypania:
1 i 1/2 szklanki jagód

kruszonka:
100 g masła w temperaturze pokojowej
50 g cukru
70 g mąki pszennej...Przygotowanie dania drożdżówki z serem i jagodami - łatwe, szybki i przepyszne wesoły

Wszystkie składniki na zaczyn i ciasto powinny być w temperaturze pokojowej.
Wymieszaj w miseczce wszystkie składniki zaczynu i odstaw na 15 minut.
Wszystkie składniki ciasta właściwego przełóż do misy miksera i miksuj do czasu az ciasto zacznie odchodzić od ścianek misy.
Przykryj misę ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia na około 30 minut.
Po tym czasie rozwałkuj ciasto na oprószonej stolnicy na grubość jednego centymetra.
Wykrawaj kołka o średnicy 10 cm i przekładaj na wyłożoną papierem blachę, pozostaw na kolejne 20 minut do wyrośniecia.
Wszystkie składniki masy twarogowej wymieszaj do połączenia i odstaw do czasu aż wyrosną drożdżówki.
Przygotuj kruszonkę: przełóż składniki do naczynia i zagniataj dłonią tak długo, aż masło połączy się z mąką i cukrem i stanie się grudkowatą, nie zwartą masą.
Na wyrośnięte drożdżówki nakładaj masę twarogową, posyp ją jagodami i kruszonką.
Tak przygotowane drożdżówki wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza na 25 minut.
Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia i posyp cukrem pudrem.
  
Electra18.05.2024 23:33:43
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » DANIA DLA NAJMŁODSZYCH » DROŻDŻÓWKI Z SEREM I JAGODAMI

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny