wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » CIASTA , CIASTECZKA , DESERY , PIECZYWO » BOUREKAS

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Bourekas

  
kotek
17.11.2021 13:33:19
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #7883511
Od: 2018-4-14
Składniki:

4 jaja,
350 g fety lub sera koziego z solanki,
400 g gęstego jogurtu pieprz,
ciasto fi,lo (wg przepisu ze s. 68) lub ½, opakowania mrożonego fi,lo,
oliwa z oliwek (do smarowania),
sezam (do posypania).... Sposób przygotowania:

Przygotuj miskę, pędzelek, tortownicę lub inną okrągłą foremkę o średnicy mniej więcej 25 cm. Wyłóż ją papierem do pieczenia. Nagrzej piekarnik do 180 stopni. W średniej wielkości misce rozkłóć widelcem jaja, dodaj pokruszoną fetę i jogurt oraz pieprz – wszystko dokładnie wymieszaj. Na blacie rozłóż 1 listek filo, pędzelkiem rozsmaruj cienką warstwę oliwy i połóż kolejny listek. Farsz podziel mniej więcej na cztery części. Jedną rozsmaruj na środku przygotowanego ciasta, zostawiając wolne 3–4 cm od brzegów, i zwiń w rulon. Analogicznie przygotuj pozostałe części ciasta. Wszystkie rulony zwiń na kształt muszli ślimaka, zaczynając od środka tortownicy. Polej 4 łyżkami oliwy, posyp obficie sezamem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 50 minut, aż wierzch potrawy nabierze złocistego koloru. Propozycja podania: Na ciepło, prosto z piekarnika, polane miodem.
  
Electra29.04.2024 15:50:26
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » CIASTA , CIASTECZKA , DESERY , PIECZYWO » BOUREKAS

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny