wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » CIASTA , CIASTECZKA , DESERY , PIECZYWO » KRUSZONKA Z JEŻYNAMI I JABŁKAMI

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

KRUSZONKA Z JEŻYNAMI I JABŁKAMI

  
kotek
19.07.2021 12:32:31
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #7843249
Od: 2018-4-14
750g (około 2 dużych) jabłek jeżynowych
400g (około 3) kruchych jabłek
250g jeżyn
2-3 łyżeczki mąki kukurydzianej
100-150g cukru pudru, w zależności od słodyczy owocu
Na kruszonkę

240g mąki pszennej
150g masła w temperaturze pokojowej pokroić na małe kawałki
120g cukru demerara..Będziesz także potrzebować…

2-litrowe płytkie naczynie do pieczenia.....KRUSZONKA Z JEŻYNAMI I JABŁKAMI PRZEPIS
Rozgrzej piekarnik do 190 ° C / 170 ° C wentylator / gaz 5. Aby uzyskać kruszonkę, przesiej mąkę i szczyptę soli do naczynia miksującego, dodaj masło i przetrzyj mieszaninę opuszkami palców, aż będzie przypominać bułkę tartą, co do ciasta. Kontynuuj wcieranie, aż mieszanina zacznie się zlepiać, tworząc małe grudki wielkości grochu. Wymieszać z cukrem demerara.
Jabłka jeżyny obrać, pokroić w ćwiartki i wydrążać, a następnie pokroić na cienkie plasterki do dużej miski. Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki i wydrążać, a następnie pokroić w nieco grubsze ćwiartki. Dodaj je do jeżyn i wymieszaj.
Wymieszaj mąkę kukurydzianą z cukrem pudrem, dodaj do miski owoców i dobrze wymieszaj. Odstaw na kilka minut, aż soki owocowe zaczną wyciekać i zmocz cukier, a następnie wymieszaj wszystko jeszcze raz, aż mieszanina mąki kukurydzianej przylgnie do zewnętrznej strony owocu.
Przełóż owocową mieszankę do naczynia do pieczenia, a następnie ułóż ją w równą warstwę rękami lub grzbietem łyżki.
Rozłóż kruszonkę równą warstwą na wierzchu owocu. Piecz przez 45 minut, aż polewa będzie intensywnie złocisto-brązowe, a owoce będą musować gorące i delikatne.
Wyjąć kruszonkę z piekarnika i odstawić na 5-10 minut. Podawać na gorąco z kremem, śmietaną, śmietaną, lodami lub jogurtem.
  
Electra29.04.2024 16:56:02
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » CIASTA , CIASTECZKA , DESERY , PIECZYWO » KRUSZONKA Z JEŻYNAMI I JABŁKAMI

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny