wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » CIASTA , CIASTECZKA , DESERY , PIECZYWO » GRUSZKA Z NIESPODZIANKĄ

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Gruszka z niespodzianką

  
kotek
14.06.2021 16:26:38
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #7830757
Od: 2018-4-14
Składniki:
Gruszka z niespodzianką

2 gruszki
100g mrożonych malin Hortex
200g mrożonych truskawek Hortex
3 łyżki cukru
1 jajko
na ciasto:
73 g mąki pszennej tortowej
30 g twardego masła
szczypta soli.... Sposób przygotowania:
Gruszka z niespodzianką
Masło tarkujemy na tarce na grubych oczkach.Mąkę wsypujemy do miski i dodajemy do niej potarkowane w płatki masło. Dodajemy sól i szybko zagniatamy. W razie potrzeby możemy dodać kilka łyżek bardzo zimnej wody. Wyrobione ciasto rozwałkowujemy i składamy brzegi do środka. Obracamy je i ponownie składamy. Wałkujemy. Czynność powtarzamy kilka razy. Gdy nie mamy czasu ciasto możemy zastąpić gotowym ciastem francuskim. Gruszki myjemy i obieramy. Przekrajamy je w poprzek na pół i wydrążamy gniazda nasienne. W zagłębienia powstałe w dolnych częściach gruszki wsypujemy maliny. Przykrywamy górnymi częściami. Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 2mm. Tniemy je na pasy o szerokości ok 1-2cm. Owijamy nimi gruszki. Żółtko rozmącamy i smarujemy nim ciasto, którym pokryliśmy gruszki. Posypujemy całość 1 łyżka cukru. wstawiamy do nagrzanego do 180 st. C. na ok. 20 minut. Truskawki rozmrażamy, zasypujemy cukrem. Gdy puszczą sok lekko zagotowujemy, i przecieramy dokładnie przez sitko. Gruszki po upieczeniu podajemy z sosem truskawkowym. Smacznego.
  
Electra29.04.2024 10:01:14
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » CIASTA , CIASTECZKA , DESERY , PIECZYWO » GRUSZKA Z NIESPODZIANKĄ

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny