wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » CIASTA , CIASTECZKA , DESERY , PIECZYWO » PISZINGER

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Piszinger

  
kotek
16.05.2021 11:42:59
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #7814832
Od: 2018-4-14
300 gcukru
120 ggorzkiego kakao
50 gwiórków kokosowych
2kostki masła
5żółtek
10andrutów
2łyżki koniaku....Jak przygotować?
Cukier wsyp do rondelka i dodaj odrobinę wody (tak, aby jedynie przykryła cukier), zagotuj.

Stopniowo dodawaj masło, czekaj aż się rozpuści, ściągnij garnek z ognia i lekko ostudź.

Do rondelka z cukrem i z masłem dodawaj pojedynczo żółtka, cały czas mieszając.

Do jednolitej masy dodaj kakao i odrobinę koniaku – masa gotowa! Andrut posmaruj masą, przełóż andrutem, posmaruj masą i tak do ostatniego wolnego andruta.

Wierzch posyp wiórkami kokosowymi!
  
Electra29.04.2024 12:29:44
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » CIASTA , CIASTECZKA , DESERY , PIECZYWO » PISZINGER

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny