wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » CIASTA , CIASTECZKA , DESERY , PIECZYWO » BABKA Z KASZY KRAKOWSKIEJ

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Babka z kaszy krakowskiej

  
kotek
22.12.2019 11:22:21
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #5335684
Od: 2018-4-14
Składniki:

1 szklanka kaszy krakowskiej (drobnej),
2 szklanki kwaśnej śmietany,
10 dag cukru (1/2 szklanki),
1 cukier waniliowy lub kilka kropel olejku rumowego,
garść rodzynek (1/2 szklanki)...Wykonanie:

Śmietanę mieszamy z cukrem i cukrem waniliowym (lub olejkiem). Dodajemy kaszę, rodzynki i dokładnie mieszamy.

Formę babkową z kominkiem smarujemy cienko masłem i przekładamy do niej ciasto. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 st. C (30-35 min.).

Upieczoną babkę przekładamy na talerz i polewamy polewą czekoladową, sosem owocowym lub posypujemy cukrem pudrem.
  
Electra16.05.2024 01:14:05
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » CIASTA , CIASTECZKA , DESERY , PIECZYWO » BABKA Z KASZY KRAKOWSKIEJ

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny