wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » CIASTA , CIASTECZKA , DESERY , PIECZYWO » SOK MALINOWO-JEŻYNOWY:

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Sok malinowo-jeżynowy:

  
kotek
03.09.2019 19:39:43
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #4640959
Od: 2018-4-14
Składniki
1,5 kg malin
1/2 kg jeżyn
1 kg cukru.....Przygotowanie


Owoce przełożyć do garnka z grubym dnem i zasypać cukrem.
Odstawić na 2 godziny, od czasu do czasu delikatnie potrząsać garnkiem.
Kiedy pojawi się sok, garnek z owocami stawiam na mały ogień (w kuchence indukcyjnej ustawiam poziom 3).
Powoli podgrzewam przez pół godziny , nie dopuszczając do zagotowania.
Odstawiam do całkowitego ostygnięcia.
Przelewam przez sito. Rozlewam do butelek lub niewielkich słoiczków. Pasteryzuję 10 minut.
  
Electra16.05.2024 05:12:52
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » CIASTA , CIASTECZKA , DESERY , PIECZYWO » SOK MALINOWO-JEŻYNOWY:

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny