wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » CIASTA , CIASTECZKA , DESERY , PIECZYWO » SZYBKI SERNIK BEZ SPODU – IDEALNY PRZEPIS

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

SZYBKI SERNIK BEZ SPODU – IDEALNY PRZEPIS

  
kotek
07.08.2019 08:45:46
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #4030599
Od: 2018-4-14


Ilość edycji wpisu: 3


TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA




1 kg dobrego mielonego twarogu
3/4 szklanki cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
4 jajka wielkość „L”
2 łyżeczki Pasty waniliowej z wanilii Burbon z Madagaskaru z ziarenkami wanilii Dr.Oetker (tutaj znajdziecie więcej informacji: https://e-oetker.pl/dodatki-do-pieczeni300....polewa g kwaśnej śmietany 18%
2 łyżki cukru pudru
2 łyżeczki Ekstraktu naturalnego Cytryna z Sycylii Dr.Oetker (tutaj znajdziecie więcej informacjia/351-pasta-waniliowa-z-wanilii-bourbon-z-madagaskaru-z-ziarenkami-wanilii-dr-oetkera.html )....Wykonanie:
Zmielony twaróg przełożyłam do miski, dodałam do niego cukier, mąkę ziemniaczaną, jajka, Pastę waniliową z wanilii Burbon z Madagaskaru z ziarenkami wanilii Dr.Oetker i krótko zmiksowałam (tylko do połączenia składników).
Tortownicę o średnicy 24 cm posmarowałam masłem i wyłożyłam papierem do pieczenia. Do tak przygotowanej blachy przełożyłam masę serową i wyrównałam. Tortownicę wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzanie góra i dół) i piekłam sernik 10 minut, następnie zmniejszyłam temperaturę do 120 stopni (bez wyjmowania ciasta z piekarnika) i piekłam sernik jeszcze 60 minut (sernik powinien być sprężysty na środku). Upieczony sernik wyjęłam z piekarnika i odstawiłam do całkowitego wystudzenia.
Gdy sernik wystygł, przygotowałam śmietanową polewę.
Schłodzoną śmietanę przełożyłam do miski, dodałam przesiany cukier puder, Ekstrakt naturalny Cytryna z Sycylii Dr.Oetker i wymieszałam rózgą do połączenia. Tak przygotowaną polewę przełożyłam na wystudzony sernik.
Sernik z polewą wstawiłam do lodówki na całą noc.
  
Electra15.05.2024 02:21:20
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » CIASTA , CIASTECZKA , DESERY , PIECZYWO » SZYBKI SERNIK BEZ SPODU – IDEALNY PRZEPIS

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny