wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » CIASTA , CIASTECZKA , DESERY , PIECZYWO » TORT LODOWY Z MALINAMI I KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

TORT LODOWY Z MALINAMI I KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ

  
kotek
03.08.2019 07:02:49
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #3975941
Od: 2018-4-14


TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA




SKŁADNIKI
LODY:
2 litry lodów waniliowych lub śmietankowych (gotowych ze sklepu lub domowych np. z TEGO PRZEPISU)
OWOCE:
250 g malin
100 g cukru
1 cytryna
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej..KOKOSOWA KRUSZONKA:
170 g mąki pszennej
60 g wiórków kokosowych
80 g cukru
100 g zimnego masła....PRZYGOTOWANIE
KOKOSOWA KRUSZONKA:
Piekarnik nagrzać do 160 stopni C. W misce wymieszać mąkę, wiórki kokosowe oraz cukier. Dodać pokrojone na kawałeczki masło i rozcierać palcami lub mikserem na drobne okruszki ciasta. Kruszonkę wysypać na dużą blaszkę z wyposażenia piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Piec przez około 20-25 minut lub do czasu aż będzie miała lekko złoty kolor. W trakcie pieczenia można 1-2 razy przemieszać kruszonkę. Ostudzić.
Połowę ostudzonej kruszonki wysypać na dno tortownicy o średnicy 24 cm.OWOCE:
Piekarnik nagrzać do 160 stopni C. Maliny włożyć do niedużego naczynia żaroodpornego, dodać cukier, sok z cytryny i kawałek skórki z cytryny pokrojonej na kilka kawałeczków. Wszystko wymieszać i wstawić do piekarnika. Piec przez 25 minut. Zlać sok do garnuszka i zagotować. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w 1 łyżce wody, dodać do syropu w garnuszku, wymieszać i zagotować. Odstawić z ognia, dodać odcedzone maliny i wszystko ostudzić.TORT LODOWY:
Lody zmiksować mikserem (około 1 minuta) aż trochę zmiękną, jeśli są za twarde, można chwilę odczekać przed zmiksowaniem. Wyłożyć łyżką na kruszonkę. Polać sosem owocowym i posypać resztą kruszonki, delikatnie wcisnąć dłonią kruszonkę w owoce wyrównując powierzchnię. Wstawić do zamrażalnika na kilka godzin. Obkroić nożem brzegi tortownicy aby zdjąć obręcz.
WSKAZÓWKI
Jeśli tort będzie dłużej stał w zamrażarce, przed podaniem przekładamy go do lodówki na około 15 minut aby troszkę zmiękł przed pokrojeniem.

  
Electra15.05.2024 05:03:39
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » CIASTA , CIASTECZKA , DESERY , PIECZYWO » TORT LODOWY Z MALINAMI I KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny