wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » SAŁATKI I SURÓWKI » KANIE W ZALEWIE ORIENTALNEJ

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Kanie w zalewie orientalnej

  
kotek
10.11.2019 06:35:08
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #5260928
Od: 2018-4-14
Składniki
10 kapeluszy kani
1 litr mleka 3,2%
mąka
4 jajka
bułka tarta
olej do smażenia
Zalewa:
450 g ketchupu
2 łyżki gorczycy
10 liści kaffiru
10 g przyprawy chana masala
1 łyżeczka soli wędzonej
2 łyżki miodu spadziowego
2 duże cebule
50 ml octu....Przygotowanie
Grzyby oczyszczamy, kapelusze kroimy na ćwiartki, zalewamy mlekiem z dodatkiem soli i pieprzu. Następnie osączamy, obtaczamy w mące, rozkłóconych jajkach (z dodatkiem soli, mielonej papryki i pieprzu), na koniec w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju. Osączamy z nadmiaru tłuszczu.

W tym samym czasie cebule kroimy w piórka, przekładamy do garnka, dodajemy ketchup, gorczycę, ocet, kaffir, przyprawę, sos mango, sól wędzoną, miód i wodę (1 litr ), zagotowujemy.
Do słoików przekładamy kanie, zalewamy marynatą.
Słoiki pasteryzujemy w piekarniku 130°C przez godzinę.

  
Electra02.05.2024 03:00:55
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » SAŁATKI I SURÓWKI » KANIE W ZALEWIE ORIENTALNEJ

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny