wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » DRUGIE DANIA » GULASZ Z INDYKA Z WARZYWAMI – PRZEPIS NA OBIAD

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

GULASZ Z INDYKA Z WARZYWAMI – PRZEPIS NA OBIAD

  
kotek
21.03.2020 08:12:41
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #5438814
Od: 2018-4-14
800 g filetu z indyka
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 marchewka
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
1 cukinia
garść żółtej fasolki szparagowej
1 l bulionu drobiowego
1/2 szklanki przecieru pomidorowego
przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, ostra papryka, słodka papryka wędzona, oregano
olej do smażenia....Wykonanie:

Filet z indyka umyć, oczyścić z błonek i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki oleju, przełożyć indyka, doprawić solą i pieprzem i podsmażyć z każdej strony do zarumienienia. Podsmażonego indyka zdjąć z patelni i przełożyć do garnka. Na patelnię, na której smażył się indyk, przełożyć drobno pokrojoną cebulę (jeżeli trzeba dolać oleju) i podsmażyć, do zeszklonej cebuli dodać pokrojoną w półplasterki marchewkę, pokrojone na kawałki papryki (czerwoną i żółtą) i podsmażyć 3-4 min. Następnie przełożyć na patelnię pokrojoną na kawałki cukinię i drobno posiekany czosnek – podsmażyć. Podsmażone warzywa przełożyć do garnka z indykiem, dodać przyprawy (po łyżeczce oregano, słodkiej i ostrej papryki i papryki wędzonej), zalać ciepłym bulionem i dodać pokrojoną na kawałki fasolkę szparagową. Całość gotować ok. 10 min., wlać przecier pomidorowy i gotować do czasu, aż mięso i warzywa będą miękkie. Ugotowany gulasz doprawić do smaku solą i pieprzem i podawać.

  
Electra16.05.2024 23:06:59
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » DRUGIE DANIA » GULASZ Z INDYKA Z WARZYWAMI – PRZEPIS NA OBIAD

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny