wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » DRUGIE DANIA » WĄTRÓBKA DUSZONA

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Wątróbka duszona

  
kotek
22.09.2019 12:34:28
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #4898711
Od: 2018-4-14
Składniki:
50 dag wątróbki (cielęcej, wieprzowej)
5 dag słoniny,
pieprz,
1 łyżka mąki (kopiata),
3-5 dag masła lub margaryny,
1/2 szklanka śmietany,
sól,
1-2 łyżki siekanej natki pietruszki,
1/2 szklanki ciepłej wody.....Wykonanie:



Wątróbkę starannie umyć, obrać z błony i żył, osączyć. Słoninę pokroić w słupki długości około 6 cm i średnicy 1/2 cm, oprószyć pieprzem. Wątróbkę w całości naszpikować słoniną, oprószyć mąką. Zrumienić na rozgrzanym tłuszczu z 2 stron. Wlać wodę i dusić pod przykryciem około 15 minut. Gdy wątróbka jest miękka, do sosu dodać resztę mąki, osolić, zagotować, połączyć ze śmietaną. Wątróbka powinna być wewnątrz lekko różowa.
Podawać pokrojoną w grube plastry, ułożoną na półmisku, oblaną sosem i posypaną natką, z ziemniakami i gotowaną jarzyną lub surówką. Tak przygotowaną wątróbkę można podawać bez śmietany i na zimno. Smakuje również z pieczywem.
  
Electra16.05.2024 23:38:40
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » DRUGIE DANIA » WĄTRÓBKA DUSZONA

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny