wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » DRUGIE DANIA » PASTA Z MŁODEGO BOBU

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Pasta z młodego bobu

  
kotek
22.06.2019 09:18:04
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #3962353
Od: 2018-4-14
składniki:
250 g wyłuskanego świeżego bobu
120 g twardego sera owczego (oscypek, pecorino)
100 ml oliwy extra virgine
sól
świeżo zmielony pieprz
2 łyżki soku z cytryny
6 grubych kromek żytniego chleba na zakwasie
2 ząbki czosnku
garść świeżej rukoli lub szczawiu.....Pasta z młodego bobu - jak przygotować:

Bób gotujemy 5 minut, odcedzamy, osączamy. Ścieramy połowę sera na drobnej tarce, dodajemy do bobu, wlewamy 50 ml oliwy. Przyprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny, rozgniatamy widelcem na pastę (niedokładnie, tak by zostały widoczne kawałeczki bobu).
Kromki chleba skrapiamy oliwą, podsmażamy na patelni grillowej lub rozgrzanym grillu (po 2 minuty z każdej strony). Czosnek kroimy na pół i nacieramy nim grzanki. Grzanki grubo smarujemy pastą z bobu. Pozostały ser ścieramy na cieniutkie płatki. Na grzankach z bobem układamy rukolę (lub szczaw) oraz płatki sera, doprawiamy pieprzem, skrapiamy oliwą i jemy jeszcze ciepłe.
  
Electra16.05.2024 20:11:33
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » DRUGIE DANIA » PASTA Z MŁODEGO BOBU

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny