wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » DRUGIE DANIA » ŁAZANKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

ŁAZANKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI

  
kotek
19.06.2019 15:44:06
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #3961120
Od: 2018-4-14
GŁÓWNE SKŁADNIKI
200 g makaronu gotowanego w kształcie łazanek
500 g kiszonej kapusty
2 łyżki oleju roślinnego
50 g suszonych grzybów (najlepiej w tym celu sprawdzają się borowiki)
1 duża cebula
2 łyżki oliwy extra vrigine
pół łyżki posiekanej natki pietruszki
przyprawy: sól, pieprz, 1 łyżeczka cukru, pół łyżeczki kminku całego, 1 łyżka sosu sojowego.....Opis przygotowania:

Grzyby myjemy pod bieżącą wodą. Następnie wkładamy je do rondelka, zalewamy 1 szklanką zimnej wody, a potem moczymy - najlepiej przez całą noc. Później gotujemy grzyby w wodzie, w której się moczyły - przez jakieś 20 minut. Odcedzamy i zachowujemy oddzielnie grzyby oraz wywar.

Kapustę płuczemy na sitku pod bieżącą wodą, odciskamy i grubo siekamy.

Obieramy i kroimy w kosteczkę cebulę.

Podgrzewamy olej na dużej patelni, dodajemy cebulę i dbamy, by się zeszkliła i delikatnie zarumieniła (przez 5 minut). Dodajemy do tego kapustę i przyprawy - sól, pieprz, cukier, sos sojowy, kminek. Smażymy wszystko przez minutę mieszając.

Dodajemy namoczone grzyby i dalej smażymy przez minutę. Wlewamy 3/4 szklanki wody z grzybów. Przykrywamy i gotujemy przez około 20 minut. Pamiętajmy, by całość kilka razy przemieszać.

Później zdejmujemy pokrywę, gotujemy jeszcze przez około 10 minut (tak, by nadmiar wody wyparował), kilka razy mieszamy. Pod koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz oliwę extra vergine. Gotujemy przez minutę lub dwie i odstawiamy z ognia. Gorącą kapustę zamykamy w słoikach i trzymamy w lodówce przez kilka dni.Gotujemy makaron w osolonej wodzie przez około 20 minut. Po odcedzeniu mieszamy go z kapustą i smażymy całość przez około 5 minut..
  
Electra16.05.2024 16:23:19
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » DRUGIE DANIA » ŁAZANKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny