wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » ZUPY » ŻUR Z POSZTAMFOWANYMI KARTOFLAMI

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

ŻUR Z POSZTAMFOWANYMI KARTOFLAMI

  
kotek
21.06.2020 09:34:41
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #5487901
Od: 2018-4-14
SKŁADNIKI

- trzy szklanki kwasu na żur
- dwie szklanki wody
- dwie połówki cebuli (do żurku i do ziemniaków)
- 10 dag wędzonego boczku
- dwie stołowe łyżki smalcu
- trzy jajka....PRZYGOTOWANIE

Dodać kwas do wody, całość zagotować. Pokroić w drobną kostkę cebulę i kiełbasę, wrzucić do gotującej się zupy. Po zdjęciu z płyty doprawić do smaku pieprzem i solą, dodać stopiony boczek. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę (lub zgnieść tłuczkiem), dodać usmażoną na smalcu cebulkę. Ugotować jajka na twardo, przekroić je wzdłuż. Część talerza wypełnić ziemniakami przeznaczając resztę na żur, dodać jajka.
  
Electra03.05.2024 10:15:21
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » ZUPY » ŻUR Z POSZTAMFOWANYMI KARTOFLAMI

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny