wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » ZUPY » ZUPA KREM Z PIETRUSZKI

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Zupa krem z pietruszki

  
kotek
07.03.2020 08:06:22
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #5434545
Od: 2018-4-14
Składniki
750 g korzenia pietruszki
2-3 łyżki masła
odrobina soli
pól litra mleka (może też być mleko roślinne, a w ostateczności woda)
litr bulionu warzywnego lub wody
sól, pieprz i gałka muszkatołowa do smaku....Wykonanie
Pietruszkę obierz i pokrój w kostkę - może być grubsza.
W garnku z grubym dnem rozpuść masło i delikatnie go posól, dodaj pietruszkę i smaż na małym ogniu przez około 15-20 minut - aż pietruszka nabierze delikatnie brązowego koloru i zacznie słodko pachnieć.
Po tym czasie wlej mleko i gotuj pietruszkę na małym ogniu aż zmięknie - zależnie od wielkości kostki zajmie to około 20 minut.
Gdy pietruszka będzie miękka dodaj do garnka litr bulionu warzywnego i całość zagotuj.
Zupę zmiksuj dokładnie w mikserze kielichowym, albo ręcznym blenderem.
Dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Zupę możesz podać z podprażonymi migdałami.
  
Electra03.05.2024 14:21:29
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » ZUPY » ZUPA KREM Z PIETRUSZKI

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny