wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » ZUPY » ŻUREK

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Żurek

  
kotek
22.09.2019 10:23:06
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #4897666
Od: 2018-4-14
Butelka zakwasu na żurek (500 g)

2 litry wody lub bulionu

1 cebula

150 g szynki

3 białe kiełbasy

200 g boczku w kawałku

5 ząbków czosnku

3 ziemniaki

liść laurowy

ziele angielskie

majeranek

2 łyżki oliwy z oliwek

2 łyżki chrzanu

jajko na twardo

sól i pieprz.....Cebulę pokrojoną w kostkę zarumieniam na patelni na oliwie, dodaję pokrojoną w kostkę szynkę i kiełbasę w całości. Do garnka wlewam wodę i zakwas, dodaję boczek w kawałku, liść laurowy, ziele angielskie, chrzan, odrobinę majeranku, sól, pieprz, zawartość patelni oraz czosnek i obrane i pokrojone w kostkę surowe ziemniaki. Całość gotuję na małym ogniu przez ok. godz. Serwuję krojąc kiełbasę w plasterki z połową jajka na twardo. Ja lubię żurek mocno chrzanowy więc często już na talerzu dodaję sobie jeszcze łyżkę.
  
Electra03.05.2024 16:27:09
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » ZUPY » ŻUREK

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny