Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.  Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.  Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.  Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.
 
  
 
   | Strona: 1 / 1    strony: [1] |  
 
 Krakersy makowe z solą |   |  
 |   |   |  | kotek | 06.12.2020 08:25:38   |   
  Grupa: Moderator
  Posty: 2930 #6668105 Od: 2018-4-14
  | Składniki - mąka pszenna: 160 gramów - sól: 0.25 łyżeczki - cukier: 1 łyżka - masło: 1 łyżka - Ziarna maku: 1 łyżka - Mleko +śmietana: 3 łyżki
  - śmietana 12%: 1 łyżka - mleko: 1 łyżka....1. Przesianą mąkę pszenną wymieszać z solą, makiem i cukrem. Dodać roztarte w palcach masło i delikatnie wymieszać. Następnie dodać ziarna maku, mieszaninę złożoną z trzech łyżek mleka i trzech łyżek śmietany. Zagnieść gładkie, twarde ciasto i wyłożyć je na oprószoną mąką stolnicę. Przygotowanie makowych krakersów2. Ciasto rozwałkować na średniej grubości prostokąt, wykroić z niego kwadraty (krakersy będą takiej grubości, jakiej jest ciasto - niewiele urosną w trakcie pieczenia). Krakersy przenieść na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. 3. Przygotować glazurę - jedną łyżkę śmietany wymieszać z łyżką mleka. Posmarować nią krakersy i posypać gruboziarnistą solą. 4. Krakersy piec przez ok. 20 minut, do chwili gdy się zrumienią. Należy pilnować, aby brzegi nadto się nie przypiekły, gdyż mocno wypieczone są dość twarde. |  |   |   |  | Electra | 04.11.2025 16:04:19 |   
 
   | 
			
			
		  |  
 
   | Strona: 1 / 1    strony: [1] |  
 
 |   << Pierwsza     |   < Poprzednia    |    Następna >   |    Ostatnia >>   |  
 
 
 | Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!! |  
  
 
 |