Łazanki ze słodką kapustą i pieczarkami |
Składniki: pół główki białej kapusty 30-40 dag pieczarek 1 cebula sól, pieprz ugotowany makaron łazankowy - ilość dowolna.... Sposób przygotowania: 1. Kapustę gotujemy do miękkości, po ostudzeniu wyciskamy nadmiaru wody i przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. 2. Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. 3. Cebulę drobno siekamy. 4. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, rumienimy cebulę, dorzucamy pieczarki i dusimy, aż woda odparuje. 5. Jak pieczarki będą gotowe, dodajemy zmieloną kapustę, przyprawiamy solą i pieprzem i chwilę razem dusimy. 6. Do ciepłego makaronu dodajemy kapustę z pieczarkami i mieszamy. 7. Podajemy na ciepło. 8. Łazanki możemy odgrzać w mikrofali lub na patelni. |