Puchata baba
Sk豉dniki:
Puchata baba

6 jaj wiejskich
250 g margaryny
1,5 szklanki cukru drobnego
2 szklanki m隕i ziemniaczanej
6 造瞠k m隕i pszennej
6 造瞠k oleju s這necznikowego
1,5 造瞠czki proszku do pieczenia
1 造zeczka octu
1 cukier waniliowy
Dodatkowo:
cukier puder do opr鏀zenia..... Spos鏏 przygotowania:
Puchata baba
Margaryn wyjmujemy duzo wczesniej z lod闚ki 瞠by osi鉚n窸a temp pokojow.Wk豉damy do miski wsypujemy cukier i cukier waniliowy,miksujemy na puszyst mas,nie przerywaj鉍 ucierania wbijamy stopniowo po jednym jajku a do sko鎍zenia. M隕 ziemniaczan mieszamy z m隕 pszenn oraz proszkiem do pieczenia i po 造盧e dodajemy do masy,dok豉dnie wszystko razem utrze,na koniec wla olej oraz ocet i wymiesza. Tak przygotowane ciasto wylewamy do wy這zonej pergaminem formy keksowej o wymiarach 12/39 cm,pieczemy oko這 45 minut w temp 180*c Po wyj璚iu i wystudzeniu opr鏀zamy pudrem.


  PRZEJD NA FORUM