Śledzie pod pierzynką z buraczkami
Przepis na śledzie pod pierzynką z buraczkami krok po krokuSkładniki
Śledź filet 300 g
Cebula 70 g 1 średnia sztuka
Oliwa z oliwek 30 ml 3 łyżki
Buraki gotowane 500 g 3 sztuki
Ziemniaki ugotowane 370 g 3 sztuki
Ogórek kiszony 250 g 4 sztuki
Jajko 3 szt. 3 sztuki
Szczypiorek 40 g 2 garści
Majonez 40 g 4 łyżki
Przyprawy
sól, pieprz
To będzie niezbędne
garnek, duża miska
Śledzie pokrój na mniejsze kawałki.

Cebulę drobno posiekaj.

Śledzie wymieszaj z cebulą i ułóż w misce.

W oddzielnych garnkach ugotuj ziemniaki i buraki w mundurkach.

Po ugotowaniu i ostudzeniu obierz i pokrój w kostkę.

Ogórki kiszone pokrój w kostkę.

Na warstwie śledzi ułóż kolejno warstwę ogórków, ziemniaków i buraczków.

Posmaruj majonezem. Ułóż jajka pokrojone w kostkę.

Posyp posiekanym szczypiorkiem.


  PRZEJDŹ NA FORUM